Destinations,  Europe,  Friesland,  The Netherlands

Agenda week 22 – wat te doen met kinderen in Friesland

Elke week komt de vraag “wat te doen met kinderen in Friesland?” en hier heb ik een paar ideen voor de komende weekend: wandelen, trekkers, straatfeest, welke is jouw favorite? En welke is een aanrader dat wij zullen toevoegen?

2. Juni

Harlingen feestweek – Stadswandeling om 19 uur bij museum ‘t Hannemahuis. Het is gratis en na afloop is er koffie.

Praamvaren in Leeuwarden – een leuke rondvaart door de grachten van Leeuwarden, er zijn twee routes: de Prinsentuinroute (50 min.) en de Kleine Potmargeroute (90 min.).

3. Juni

Trekker elfstedentocht – op vrijdag vind de eerste deel van de trekker elfstedentocht plaats, een aanrader voor de jongens.

Praamvaren in Leeuwarden – een leuke rondvaart door de grachten van Leeuwarden, er zijn twee routes: de Prinsentuinroute (50 min.) en de Kleine Potmargeroute (90 min.).

4. Juni

Harlinger Parkontbijt – onze favorite event in Harlingen: een jaarlijks ontbijt in de Engelse tuin voor maar 3€ p.p.. Klick op de foto voor nog meer foto’s en om de sfeer te proeven. Het is een echte event voor families met veel activiteiten voor de kinderen.

Harlinger Parkontbijt
wat te doen met kinderen in Friesland: Harlinger Parkontbijt

Harlingen Straatfestival door het centrum Vanaf: 13.30 uur tot 17.00 uur – Als je een keer in Harlingen bent, kunt je naar een heerlijke ontbijt verder in centrum van de straatfestival genieten.

Trekker elfstedentocht – op zaterdag komt de trekker elfstedentoch langs Harlingen.

Praamvaren in Leeuwarden  – een leuke rondvaart door de grachten van Leeuwarden, er zijn twee routes: de Prinsentuinroute (50 min.) en de Kleine Potmargeroute (90 min.).

Wandelexcursie ” Schotse Hooglanders en damherten in Ketliker Skar, een natuurgebied dat ongelooflijk rijk is aan variatie en bestaat uit verschillende deelgebieden.

fotocredit: itfryskegea
fotocredit: itfryskegea

Vaarexcursie in NP Alde Feanen met de excursieboot de Blaustirns die op zonne-energie vaart en vrijwel geruisloos is. Wij zijn een week geleden geweest en het was de moeite waard. Het is goed te combineren met de bezoekerscentrum en de speeltuin. Liam vond de stro geweldig!!

NP alde Feanen - speeltuin
wat te doen met kinderen in Friesland: spelen met stro bij de bezoekerscentrum van NP alde Feanen

Verteller Mindert Wijnstra op Oranjewoud Festival . In een tipi tent worden twee verhalen vertellt:  De naam van de boom (4-8 jaar) van 13.00 tot 13.30 uur, dit is een kleurrijk verhaal over dieren die een lange reis maken op zoek naar water en voedsel. En dieren zijn soms net mensen. De grootste, de sterkste en de snelste dieren nemen de leiding, maar de sterkste is niet altijd de slimste…
Waarom is het water in de zee zout? (8-12 jaar) van 14.30 tot 15.00 uur. Een vraagt dat elke kind zich maakt.

fotocredit: Oranjewoud
fotocredit: Oranjewoud

5. Juni

Sunday Funday & MadeBy markt in Harlingen

Voor andere uitjes in Friesland klick op deze foto:

de kruidhof -
Uitjes in Friesland met kinderen

Of en deze voor nog meer activiteiten rond het Lauwersmeer.

Lauwersmeer with kids

3 Comments

  • Yvonne

    Jammer dat het net wat ver weg is voor een dagje, misschien nog eens een keer een weekendje van maken, want Friesland heeft echt veel leuke en mooie plekken!

  • Nelleke Claas

    Hoi Shere en Paul

    Wat een geweldige verhalen op jullie site. Was helemaal vergeten dat ik daar je avonturen kon lezen. Geweldig de trip naar Madrid met zijn drietjes. En de reis naar Noorwegen. Wat fijn dat je nog verlof hebt tot augustus. Diep respect en veel bewondering voor jullie. Liefs van Nelleke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *