Bestemmingen,  Duitsland,  Europa

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg

Ga je met je kinderen naar Oostenrijk, Slovenië, Croatia of Hongarije op vakantie? Dan rijd je zeker langs Duitsland. Wij zijn naar Slovenië met de auto en de caravan gereden met twee kinderen, een van 15 maanden en een van 3,5 jaar. Ik zag er tegen de lange auto rit op, maar toch met wat voorbereiding ging dit prima. Ik heb namelijk de leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg opgezocht. Wij reden meestal twee uurtjes, dan een pauze in een super leuke en kindvriendlijke plek, weer twee uurtjes rijden en weer een pauze. Wij hebben in de middag ook warm gegeten, zodat als wij op de camping aankwamen niet meer hoefden te koken. Voor ons heeft het heel goed gewerkt.

Onze eerste optie was of we langs Stuttgart of langs Nürnberg zouden rijden. Wij hebben voor deze tweede gekozen. Op de heenweg namen wij de A3 tot Nürnberg en dan verder de A9 en A8 richting München en Salzburg. Op de terugweg kwamen we via Passau, dus alleen de A3. Wij hebben weinig files gehad en de “Dauerbaustellen” rond Frankfurt zijn eindelijk klaar. Hier zijn veel plekjes waar je met kinderen van een pauze een klein uitje kan maken op weg naar jullie vakantiebestemming.

Loading map...

Loading

Krewelshof in Lohmar

Prijs speelboederij: volwassen: 3,50 €, kinderen >2 Jaar en < 1m 2,5€, kinderen > 1m 5,5€

Onze eerste stop in Duistland was Krewelshof in Lohmar.  De Krewelshof heeeft een speelboederij, een restaurant en een Biomarkt. Als je heel vroeg bent vertrokken, kun je hier ook voor een ontbijtje terecht. Maandag tot Vrijdag kost 12,50€ (volwassenen),  8,50 € (4-11 jaar), 3,50 € (2-3 jaar). Zaterdag en Zondag kost 18,50€, 11,50 € (4-11 jaar), 3,50 € (2-3 jaar). Deze prijzen zijn voor het buffet inclusief warm drankjes en in het weekend ook met eentreé naar de speelboederij. Maar “Kaffe und Kuchen” is ook verkreigbaar. Tevens zijn de taarten en het brood zelfgemaakt en echt lekker.

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg – Krewelshof

Wij hadden ontbeten bij de Ikea in Arnhem en bij Krewelshof hebben wij warm gegeten. Wij betaalden 35€ voor 3 hoofdgerenchten en 3 drankjes. Je kunt buiten op het terras eten; erg relaxed. Wat ik jammer vond, is dat bij de speelboerderij alleen maar snacks bekrijgbaar waren. Dus wij zaten eerst op het terras van het restaurant en later gingen wij bij de speelboerderij binnen.

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg – Krewelshof

Voor de speelboederij betaalden wij 8,50€ en de kinderen konden bij de geiten kijken, met een soort donut naar beneden glijden, klimmen, met water en zand spelen, en met trapauto’s rijden, (deze waren nog te groot voor onze jongens). Ze waren ook nog bezig om een heel groot luchtkasteel inclusief zwembad met water te vullen. Toen wij er waren, vond ik dat niet alles heel netjes onderhouden wordt. Bijvoorbeeld, de onderkant van sommige donuts waren versleten en er zaten wat gaten in. Dus zeker gevaarlijk als een kleintje zijn / haar vingers er insteekt tijdens het glijden. 🙁

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg – Krewelshof

“Haus Über Kopf” in Wertheim

Prijs: volwassen: 4,50 €, kinderen (4–14): 3,50 €

Onze eerste rijdag eindigde in Wertheim, waar je “TOPPELS Haus Über Kopf” kan bezoeken. Hier staat alles onderste boven en je kunt erg gave foto’s maken! Zij hebben een café, dus zekker leuk om een pauze hier te doen

https://www.instagram.com/p/BW2I60KHIcb/?tagged=haus%C3%BCberkopf

Lindenhof-erlebnishof in Hammerbach (vlakbij Erlangen)

Prijs: ab 2 jaar 3,90 €

Op de weg vonden wij dat alles in Duitsland een “Erlebnis” is en zo is ook bij Lindenhof-erlebnishof in Hammerbach vlakbij Erlangen. Deze ligt niet direkt aan de snelweg, maar heeft wel wat te bieden: diertjes voeden, pony rijden, skelters voor jong en oud, reuze springkussen, speelplaats, ballenbad, kasteel van stro, water- en modderspeelplaats en nog een Biergarten.

Wilde paarden in Tennenloher Forst (Nüremberg)

Prijs: gratis.

Als je voor Nürnberg in de file staat, kunt je beter even bij de de wilde paarden in Tennenloher gaan kijken. Zeker een mooi plek om een korte wandeling te maken.

https://www.instagram.com/p/BUAP8d2Fd70/?tagged=tennenloherforst

Playmobil fun park in Nüremberg

Prijs: 11€, 8€ vanaf 16 uur

Zijn jullie kindjes Playmobil liefhebbers?? Dan moeten jullie Playmobil Fun Park bezoeken. Het is geen pretpark met attracties, maar een mega “speeltuin” met levensgrote Playmobil replicas! Er zijn verschillende areas, zo kun je met een vlot naar een piratenschip varen, klimmen op het ridderkasteel, goud en edelstenen in een mijn zoeken, wandelen tussen dino’s, koeien melken en tractor rijden op de boederij, en nog veel meer. Ik zal nog een aparte review over dit park schrijven.

De entree is niet duur: 11€ vanaf 2 jaar of 8€ voor de avondentree. Je kunt ook vanaf 18uur gratis de “Biergarten” (in de zomer tot 22 uur geopend) en de “Aktivpark” bezoeken. In werkelijkheid: Playmobil fun park is er een goede stop om een of twee nachtjes te blijven. Ze hebben zelfs een parking voor de camper, deze kost 5€/nacht maar heeft geen stroom. Wij hebben op de weg terug naar huis op de camping nabij het park overnacht.

Erlebnisbauernhof in Auhof 

Prijs: gratis.

Erlebnisbauernhof in Aufhof is een echte aanrader. Ze hebben een biergarten aan het rand van een mega groot een super leuke speeltuin, met nog een kinderboerderij, een boomgaard en een vijver. Het wordt beheerd door een team dat bestaat uit mensen met en zonder een beperking. Van de Diakonie, een non-profit organisatie. Misschien is daarom de toegang gratis. Je mag geen eten of drinken meenemen, maar de prijzen daar zijn ook aangepast. Zo kost een “Schnitzel mit Pommes” 7,7€, “Käsespätzle mit Salad” 5,9€ en een 0,5l drankje maar 2,5€. De foto’s van de kaart zijn echt slecht, de kipnuggets lijken op de foto net alsof ze van een snackbar zijn, maar het zijn echte stukjes kip. De porties zijn ook mega groot, de Schnitzel is net zo groot als het bord 🙂 Van een gewone Schnitzel kunnen twee kinderen makkelijk eten.

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg – Erlebnisbauernhof Auhof

Wij waren hier rond 11 uur, de perfecte tijd om de kinderen eerst te laten spelen. Nadat onze buikjes weer vol waren en de kinderen ook slaperig werden, zijn wij weer vertrokken. Mika viel in slaap op de weg naar de auto en Liam toen de auto begon te rijden :D. (Vanaf het parkeerterren naar de speeltuin zijn het 5 minuten lopen; je ziet de Erlebnisbauernhof niet vanaf het parkeerterrein liggen, maar gewoon de bordjes volgen en je komt er vanzelf).

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg – Erlebnisbauernhof Aufhof

Greding

Prijs: gratis.

Willen jullie graag nog een keer de benen streken, dan is een wandeling door Greding aan te raden. In het oude centrum van Greding loop je in een paar stappen van de Middeleeuwen tot de barok. De bijna complete verdedigingsmuur met 21 torens of het barokke jachtpaleis van de prins-bisschoppen Eichstätter zijn de blikvangers van Greding. In het Archeologisch Museum Greding, kunnen bezoekers een strafzaak uit de tijd van de Beieren verwachten. Symbool van de stad is de Romaanse basiliek van St. Martin, en ook een van de drie laatst overgebleven Karner in Beieren zijn te vinden in Greding.

https://www.instagram.com/p/BWLXH-SjJTG/?taken-at=121616599

Spielplatz in Frasdorf

Prijs: gratis.

Als je al aan de A8 bent en de kinderen aan een beetje beweging toe zijn, kunnen jullie bij het dorp Frasdorf even stoppen. Daar is een mooie speeltuin. In Duitsland hebben ze een handige website: “Spielplatznet“. Hier vind je alle spieltuinen (handig als je wel internet verbinding hebt). Wij hebben bij de Chiemsee overnacht, anders waren wij hier wel gestopt.,

https://www.instagram.com/p/BV2YYdqFbPf/?taken-by=richter_spielgeraete_gmbh

Waldwipfelweg in Englmar

Prijs: vollwassene 7,5€, kinderen (7-17 jaar) 5€

Op de weg terug reden wij de A3 van Passau naar Nürnberg, de kinderen hadden in de auto een hele poos geslapen en toen besloten wij om toch de waldwipfelweg te bezoeken en hier een iets langere stop voor de lunch te doen. Het is niet direkt aan de snelweg, maar ook echt niet ver omrijden. Ik dacht dat het alleen een steiger boven de kruinen van de bomen zou zijn, maar ik had mij echt vergist. Langs de route wordt veel over dieren en planten (vooral bomen) uitgelegd. Naast de steiger zijn er nog twee paden op de grond. Eenje met optische misleidingen en eentje gericht op de belevenissen in de natuur. Er waren ook dieren, een mooie speeltuin, een grote zandbak en ook nog een “Haus am Kopf”.

Waldwipfelweg

Ook voor de hongerige gasten is er een restaurant en een terras met een geweldige uitzicht. Tevens mag je op het terras je eigen eten meenemen. Ik zal later nog een uitgebreid verslag over deze plek schrijven, want wij vonden het echt fantastisch!

De leukste pauze plekjes voor de kinderen langs de Duitse snelweg – Waldwipfelweg

 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *