Bestemmingen,  Denemarken,  Europa

Wat kun je in LEGO House in Billund doen?

Een huis gemaakt uit LEGO blokjes? Ja, zo ziet LEGO House in Billund of Home of the brick eruit. Het is niet echt uit LEGO-blokjes gemaakt, maar in de 12.000 m2 zijn er wel 25 million LEGO-blokjes om een echte “LEGO experience” voor iedereen te creeren. Wij zijn in Augustus geweest, net op de eerste verjaardag van LEGO House en onze kinderen vonden het LEGO House fantastich! Voor een LEGO liefhebber is de LEGO House echt een aanrader. Maar wat is er allemaal te beleven en wat kosten de tickets of het eten, dat en meer vertellen wij in deze post.

Experience Zones

Het leukste aan LEGO House is dat je het huis van binnen en buiten kunt genieten. Als je binnen komt, kun je de LEGO shop bezoeken, op het plein spelen en in de restaurants eten. Er zijn ook machines waar je je ticket kunt kopen. Het ticket is niet zomaar een stukje papier, maar een polsbandje met een chip. Dit polsbandje gebruik je in de experience zones om al je creaties op te slaan; je kan bij sommige activiteiten ermee inchecken of foto’s maken. Waar je bent geweest en alles wat je hebt gemaakt, is dan weer te zien op de LEGO House app.

Je bezoek aan de experience zones begint bij de tree of life, je neem de trap omhoog langs de boom. Zo mooi gemaakt en met erg veel details. Een keer boven zie je als eerste de dinosaurussen gemaakt uit LEGO-blokjes. Daarna ga je langs elke experience zone weer naar beneden. In alle zones zijn er activiteiten voor alle leeftijden, je vindt niet alleen LEGO- maar ook DUPLO-blokjes.

De groene zone is om de sociale vaardigheden te ontwikkelen. Je maakt met de worldexplorer je eigen LEGO-character en bedenkt je eigen avonturen. Er zijn daarnaast veel miniaturen gemaakt uit LEGO-blokjes: een stad, een hele grote haven en de countryside met bergen en een kasteel dat op Neuschwanstein lijkt. Hier moet je goed kijken om grappige scenarios te ontdekken.

In de gele zone gaat het om emoties te begrijpen, uit te drukken en te reguleren. Deze was de favoriete zone van Mika (2 jaar). Hij heeft hier heel veel tijd geexperimenteerd. Eerst met een beestje bouwen om deze daarna door een glijbaan te laten rollen zonder dat andere beestjes hem kapot maken. Hij vond het erg grappig en moest vaak het beestje opnieuw bouwen. Op een andere plek heeft hij een LEGO-visje gemaakt. Deze visje doe je in een scanner, je voegt oogjes en mondje toe en dan komt hij tot leven door in het virtuele aquarium te zwemmen.

In de blauwe zone train je je cognitieve competenties. Deze zone was de favoriete van Liam (4,5 jaar) en hier hebben wij dan ook de meeste tijd doorgebracht. Wij begonnen met het bouwen van een LEGO-auto om daarna deze op de testbanen te testen en met andere auto’s te racen. Vaak ging de auto weer kapot en moest iets aangepast worden. De combinatie van bouwen en testen vonden onze kinderen erg leuk en wilden ze niet weg.

Toen wij verder gingen, ontdekten zij de DUPLO-treintjes. Een groot gedeelte waar je DUPLO-treintjes en treinbanen kunt bouwen. En waar wij ook veel tijd hebben doorgebracht.

Ook in de blauwe zone staat mijn favoriete activiteit: Robo lab. Je neemt de besturing van een Artic-explorer robot over en gaat de LEGO-minifiguren redden. Je test hier je logica en ruimtelijk inzicht. Als eerste bedenk je een serie aan commando’s die de robot moet uitvoeren.

De rode zone stimuleert de creativiteit. Hier zijn de twee grote “watervallen” en zwembaden: eentje uit LEGO en eentje uit DUPLO. Je kunt letterlijk in LEGO- of DUPLO-blokjes zwemmen. Echt grappig.

Als je de experience zone verlaat, krijgt je je unique 6 LEGO-blokjes combinatie in een kaartje en een zakje met de rode LEGO- of DUPLO-blokjes. Wij hebben een hele dag (10:00 tot 16:00) in de experienze zones doorbracht en wij hebben niet alle activiteiten gedaan. In de zomer en vakanties zijn de openingstijden veel ruimer en ik denk dat onze kinderen hier geen bezwaar hadden gehad als wij langer hadden kunnen blijven. Als je een LEGO-liefhebber thuis hebt, zou je hier een of meerderen dagen kunnen doorbrengen.

Speeltuinen op de terrassen van LEGO House

Als de kinderen nog energie hebben na een dag in de experience zones, kun je nog de speeltuinen op de terrasjes van het LEGO House bezoeken. Het LEGO House is zo gebouwd dat je vanaf buiten het LEGO House kunt klimmen en door alle terrasjes met speeltuinen lopen. In een van de terrasjes is er ook een schommel. Als je hoog genoeg schommelt zie je Billund vanaf boven.

Om in de terrasjes van het LEGO House te kunnen spelen, hoef je geen ticket te hebben. De architectuur van het LEGO House is al een highlight zelf. Dus ook na een dagje in LEGOLAND, kun je hier komen spelen. Met mooi weer is dit echt een aanrader.

MINI CHEF restaurant: eten bestellen met LEGO-blokjes

Als je veel speelt, krijg je ook honger. In het LEGO House zijn er drie restaurants. De BRICKACCINO café waar je sandwiches, koffie en wat lekkers kunt eten, LE GOURMET (reservering nodig) met culinaire gastronomie met een leuke en subtiele LEGO-twist, en het MINI CHEF restaurant waar je met LEGO-blokjes je eten bestelt.

Wij hadden een koffie met een muffin in het café en ‘s middags hebben wij bij MINI CHEF gegeten. Als je bij MINI CHEF wilt eten, moet je rekening houden met de wachttijd. Je kunt het beste tussen 11:30 en 12:00, als ze net open zijn, gaan eten. Als je van plan bent later dan 13:00 te gaan eten, kun je een half uur eerder gaan om jezelf op de wachtlijst te zeten. Je hoeft bij het restaurant dan niet te wachten; je krijgt een soort token die met lichtjes gaat branden als je tafel klaar is. Deze kun je naar de experience zones meenemen en dus kun je tijdens het wachten op je tafel verder spelen.

Als je bij de tafel bent, krijgt iedereen een zakje met LEGO-blokjes en het menu. Voor de volwassenen kost dit 169DKK en voor de kinderen 98DKK. De volwassenen kiezen vier items uit het menu, eentje per kleur. Terwijl de kinderen drie items kiezen en in het vierde bakje een mini chef LEGO-poppetje krijgen.  Als hoofgerecht kunt je tussen vis, varken, kip, rund of vegetarisch kiezen. De filosofie van het restaurant is een gebalanceerd menu te bieden, maar de mate van gebalanceerd en gezond eten laten ze aan de gasten over. Je kunt tussen frietjes of ardappulpure kiezen, aan jou de keuze!

Als je weet wat je wilt hebben, maak je je eigen LEGO constructie en zet deze in de scanner. Op het scherm zie je wat je hebt besteld. Daarna bevestig je je keuze en gaan de LEGO-poppetjes aan de slag om je eten klaar te maken. Als het eten klaar is, komt weer een filmpje op het scherm. Je ziet hoe de LEGO-poppetjes het eten in een LEGO-container pakken. De kleur van de container moet je onthouden. Dan ga je bij de robots staan en zie je je container (de kleur van de container komt overeen met de kleur dat je op je scherm ziet) door een looping naar beneden rollen. Beneden aangekomen, duwt een robot de container naar je toe.

In deze video krijgt je een impressie van het MINI CHEF restaurant en hoe je het eten kunt bestellen.

LEGO House app

Om je bezoek aan LEGO House compleet te maken, zou ik de LEGO HOUSE app aanraden. In de app kun je het nummer van je polsbandje invoeren en dan zie je waar je overal bent geweest en ook de foto´s die je hebt gemaakt downloaden. Ik had dit zelf eerst niet ontdekt, maar in de app zitten ook spelletjes gerelateerd aan de LEGO House activiteiten.

LEGO House in video

Ik vind foto’s leuk, maar hier ook nog een video van onze bezoek aan LEGO House.

Praktische informatie

LEGO House in het centrum van Billund, op 15min loopafstand van LEGOLAND en LEGOLAND Billund Resort. Maar er is ook een gratis shuttle vanaf de LEGOLAND® Billund Resort en het LEGOLAND hotel. Deze shuttle rijdt elk uur en de tijden zijn te vinden in de bushalte. Met de eerste bus ben je net voor openingstijd op het LEGO House.
In het LEGO House zijn er gratis bagagekluizen (je polsbanje werkt als sleutel), kindertoiletten en een voedingsruimte.
De entreé voor LEGO House kost 229DKK voor iedereen die 3 jaar of ouder is, 199DKK als je het ticket online koopt. Als je in het LEGOLAND Billund Resort of  hotel verblijft, kun je tickets voor 179DKK kopen en dan krijg je in de LEGO-shop ook nog LEGO-blokjes om een aquarium met een visje te bouwen (op vertoon van je “happy pass”).
Het is aan te raden om het ticket vooraf online te kopen, want er is een maximum aantal tickets per dag. Op een drukke dag is de kans groot dat de tickets bij de kassa uitverkocht zijn. Ik denk dat als het weer slecht is, meer mensen een dag LEGO House ipv LEGOLAND bezoeken.
Wij hebben gratis toegang tot LEGO House voor deze review gekregen. Zoals je van ons gewend bent, delen wij onze eerlijke mening.

14 Comments

  • mario

    Wat een paradijs voor kinderen. Leren en spelen tegelijk. Ben ik voor. Wij speelden vroeger ook heel veel met Lego. Als we nog kinderen krijgen dan is dit een leuk idee om heen te gaan. Ik had er nog niet eerder van gehoord, dus bedankt voor de tip

    • shere

      Voor de ouders vond ik ook erg ontspannend, overal zijn er LEGO House meedewerkers die ook met de kinderen spelen en een beetje opletten. Ideaal!

    • shere

      Liam heeft het nog over het restaurant. als wij ergens gaan uiteten, vraagt hij of wij met LEGO blokjes kunnen bestellen 😀

  • Ech Wel

    Heel lang geleden ben ik eens in legoland Denemarken geweest, ik heb er bu niks meer mee maar weet nog dat il toen ook al versteld stond over watvde mogelijkheden waren. Ech alles kan je er van bouwen. Mooi spul.

    • shere

      LEGO House is erg nieuw, hoor. Het bestaat maar een jaar en biedt heel veel “bouw-plezier”.

  • Janet | thatonetime

    Deze plek lijkt me voor kinderen fantastisch. Ik denk dat mijn nichtje en neefje dit fantastisch zullen vinden. Ik zou dit zonder kids echter niet bezoeken. 😉

    • shere

      Er zijn wel mensen die zonder kinderen LEGO House bezoeken. Het gedeelte van de robots is echt voor iets “oudere kinderen” 😉

  • Manon

    Ik wilde vroeger al zo graag naar Legoland, want mijn zusje en ik waren echt gek van alles met Lego. Ik had het hier echt fan-tas-tisch gevonden, wat een paradijs voor kinderen zeg! Leuk.

  • Elisa

    Ahhh lego!! Daar heb ik vroeger heel wat mee gespeeld. Als ik kinderen heb, dan zet ik dit zeker op mijn bucketlist 🙂

  • Leontien

    Zowel Legohouse als Legoland zijn ook voor kinderen met een niet zichtbare handicap (denk aan autisme, ADHD etc) heel fijn. Je kunt bij de infobalie een bandje of keycord ophalen waarbij je op een subtiele manier laat zien dat jouw kind meer rust of tijd e.d. nodig heeft. Medewerkers houden hier goed rekening mee en daardoor werd ons bezoek ook voor ons gezin echt een fijne ervaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *