Bestemmingen,  Europa,  Friesland,  Nederland

De leukste Sinterklaas uitjes 2019

Gaan jullie de intocht van Sinterklaas bijwonen of kijken jullie thuis op tv?  Wij gaan naar de intocht, want in de ochtend heeft Liam nog zwemles. En gaan jullie verder nog wat “Sinterklaasachtig” doen? Ik heb in deze post een aantal leuke Sinterklaas uitjes voor de komende weken verzamelt. Mis je nog eentje? Laat het mij weten in de reacties.

De leukste Sinterklaas uitjes

Bed van Sinterklaas netjes opmaken

Prijs: gratis

Sinterklaas logeert weer in het Hannemahuis in Harlingen vanaf 16 november tot 5 december. In het Hannemahuis staat zijn bed weer gespreid. Alle kinderen zijn welkom om even in de slaapkamer van Sinterklaas te kijken. Ze mogen een mooie tekening voor hem maken, of misschien wel zijn bed netjes opmaken!

De pakjesboot 12 bezoeken

Prijs: 9,5€

De pakjesboot 12, de enige échte Stoomboot van Sinterklaas is de komende dagen te bewonderen. Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

De paakjesboot 12 ligt dit jaar niet heel erg in het Noorden als afgelopen jaar, maar hij staat 16 en 17 november in Hoorn, 18 t/m 20 november in Haarlem, 21 en 22 november in Weesp, 23 en 24 november is de Pakjesboot 12 onderdeel van het Pietendorp Zuiderzeemuseum Enkhuizen, 25 en 26 in Hardewijk, 27 in Spakenburg, 28 en 29 november in Almere, 30 november en 1 december in Rotterdam, 2 en 3 december in Willemstad en 4 en 5 december in Dordrecht.

View this post on Instagram

pakjesboot12 De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas is vandaag vertrokken naar Nederland en zal op 16 november in Hoorn aankomen! Pakjesboot 12 zal dit jaar een aantal dagen afmeren in #Haarlem #Weesp #Enkhuizen #Harderwijk #Spakenburg #Almere #Rotterdam #Willemstad en #Dordrecht . Tijdens deze dagen geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken. Een onvegetelijke beleving voor het hele gezin! www.pakjesboot.nl | info@pakjesboot.nl | https://www.facebook.com/de.pakjesboot/ #Sinterklaas #Sinterklaasintocht #Sinterklaasshow #Sinterklaasisjarig #Sint #Sinterklaastip #Sinterklaasuitje #Sinterklaasfeest #pakjesboot12 #pepernoten

A post shared by Pakjesboot 12 (@pakjesboot12) on

Pietendorp in Zuiderzee Museum

Prijs: 12€  (9€ voorverkoop). Gratis met Museumkaart

Op zaterdag 23, zondag 24 november en zondag 1 december wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. Jullie kunnen de Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Fotopieten, Pakhuispieten en nog meer Pieten ontmoeten. Hebben jullie geen kans gehad om de pakjesboot 12 te bezoeken? Dan kunt je alsnog de pakjesboot op 23 of 24 november in het Pietendorp bezoeken, want ook de pakjesboot ligt in de Marker haven.

Wij waren vorige jaar bij het Pietendorp en het was erg gezellig. Ga naar onze review van het Pietendorp voor een impressie en meer fotos.

Stoomtramrit vanaf Hoorn met boottocht

Prijs: peuter t/m 3 jaar 8,50€, kind 4-12 jaar 23,50€,  volwassene 27,30€. Met Museumkaart 8,50€

Wij gaan elke jaar met de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik. In Medemblik stappen wij op de pakjesboot voor een korte vaartocht. Tijdens de tocht is een ontmoeting met Sinterklaas en alle kinderen krijgen een cadeautje. Daarna gaan wij per stoomtram weer terug naar Hoorn. Het is een heel leuk uitje en ook snel vol geboekt. Voor deze jaar zijn nog weinig tickets in het weekend vrij, dus wees snel met reserveren.

De leukste Sinterklaas uitjes
De leukste Sinterklaas uitjes: stoomtramrit en pakjesboot
De leukste Sinterklaas uitjes
De leukste Sinterklaas uitjes: stoomtramrit en pakjesboot

Sinterklaas Express Stadskanaal & Veendam

Prijs: kinderen t/m 11 jaar € 8,50 (inclusief surprise), vanaf 12 jaar € 10,00

Als de kinderen treinliefhebbers zijn, kan de Sinterklaas espress in Stadskanaal een goede alternatif zijn. Je reist mee met Sint en Piet in de trein! Op zaterdag 23 en zondag 24 november komt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal en op 17 november in Veendam.

Sint naar bed brengen in Leeuwarden

Op zaterdag 30 november kunt je Sinterklaas naar bed in de kinderboekwinkel de Toverlantaarn brengen. De winkel is voor 1 nachtje de slaapkamer van Sinterklaas. Rond 17.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten. Alle kinderen zijn welkom. Samen liedjes zingen en Sinterklaas naar bed brengen.

Pietenjacht

Prijs: 4,50€
De Pieten hebben zich verstopt op Landgoed Nienoord. Kom jij ook zondag 24 november helpen zoeken?

https://www.instagram.com/p/B4xHdIfJYXC/?utm_source=ig_web_copy_link

‘Meet & Greet’ met Sinterklaas in Bakkeveen!

Al jaren is ook het mooie jachtslot De Slotplaats in Bakkeveen een van de huizen die Sinterklaas gebruikt als logeeradres wanneer hij in Nederland is. Doordat hij het altijd druk heeft, zul je hem er helaas niet gauw aantreffen…

Maar op zondag 1 december 2019 heeft hij een dagje vrij en kun je hem persoonlijk ontmoeten om hem een handje te geven, je verlanglijstje te bespreken en plezier te maken met de Pieten.

Om 11.00 uur zijn er al Pieten in De Slotplaats en rond 12.00 uur verwachten we Sinterklaas zelf ook. Hij blijft dan heerlijk tot ongeveer 16.00 uur in de Slotplaats en heeft tijd voor alle kinderen!

Van 17.00 tot 19.00 uur kun je aanschuiven bij Sinterklaas en de Pieten in de Grote Pietenzaal om samen met hen heerlijk pannenkoeken te eten! (reserveren nodig)

View this post on Instagram

PANNENKOEKEN eten met Sint en de Pieten op 1 december aanstaande in De Slotplaats! Sint logeert ieder jaar in het mooie jachtslot De Slotplaats in Bakkeveen. Meestal is hij druk aan het werk en zul je hem er waarschijnlijk niet tegenkomen. Maar vandaag gaat hij tijdens de Meet & Greet er eens rustig een middagje voor zitten om alle kinderen te spreken die dat willen. Aan het eind van de middag gaan de Goedheiligman en de Pieten aan tafel en staan er pannenkoeken op het menu! Wat zeg je? Lust jij ook graag pannenkoeken? En had je altijd al eens bij Sinterklaas en zijn vrienden aan tafel willen zitten? Dan is dit jouw kans! Want vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom om lekker bij Sint en de Pieten aan te schuiven! (Hiervoor moet wel gereserveerd worden: bel 0516 541333 – De Slotplaats). Hopelijk TOT SINTS! #sinterklaas #pannenkoeken #slotplaats #bakkeveen #fryslân

A post shared by Slotplaats Bakkeveen (@slotplaats) on

Ontbijten met Sinterklaas en de Pieten bij De Leyen

Prijs: kinderen t/m 12 jaar € 3, vanaf 13 jaar € 12,50

Als de Pieten samen met Sint weer terugkomen van een nacht hard werken op de daken, in het pakjesruim en bij de vele schoentjes in Nederland, lusten ze natuurlijk wel een stevig ontbijt. En wat nu zo handig is: dat mag Sinterklaas zomaar, dwars door heel het land, bij heel veel restaurants en eetgelegenheden zomaar doen!

Op zondag 24 november gaan Sint en zjjn goede vrienden heerlijk ontbijten in Paviljoen De Leyen in Rottevalle. Reserveer dan snel, ze hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

‘Meet & Greet’ pakjesboot 517

Kom zondag 24 november aan boord van de boot van Sinterklaas pakjesboot 517! Behaal aan boord je pietendiploma, ontmoet Sinterklaas, en ontdek hoe de pakjesboot van binnen en buiten er uit ziet!

Welke vinden jullie de leukste Sinterklaas uitjes? En welke uitje moet ik nog aan de lijst toevoegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *